web analytics
zuidelijk West Australie

zuidelijk West Australie

Zoals jullie gemerkt hebben, hadden we geen internet.
Dus doen krijgen jullie twee dagen voor de prijs van één.
Vanuit Walpole zijn we via Northcliffe naar het 28 km verder gelegen Windy Harbour gereden.
Onderweg keken we elkaar aan, hebben we hier wel goed aan gedaan?
Wel, dat was een prima keus.
Weg eindigde boven aan de kliffen steil boven de zee.
Uitzichten om stil van te worden.
Stukje doorgereden naar Point D’Entrecasteaux.
Einde van de wereld, maar mooi!!!!!
Hier een korte wandeling gemaakt en genoten van de uitzichten en de zee, die door de gaten in de rotsen dendert.
Doorgereden naar Pemberton waar we een camping hebben gevonden.

Vanuit Pemberton door de Kingdom of the Karri gereden.
Het koninkrijk van de tot 1000 jaar oude karri-eucalyptussen.
Wat voel je je klein, als je tussen deze reuzen door rijdt.
Via Augusta, een toeristisch plaatsje, doorgereden naar Cape Leeuwin.
Dit is het zuidwestelijkste punt van Australië.
Hier komen de Grote en Indische oceaan bij elkaar.
Naar de 52 meter hoge vuurtoren gewandeld en aan het eind van de landtong dolfijnen gespot.
Historie van de Cape tot ons genomen en daarna nog heerlijk een tijdje in de zon van de natuur genoten.
Aan het eind van de dag via weer een prachtige maar smalle weg in Margaret River beland.

Gereden in 2 dagen 409 km
Totaal gereden 1849 km

10 Replies to “zuidelijk West Australie”

  1. Het heeft een paar dagen geduurd voor ik antwoordde en het was niet dat ik geen internet had, maar dat mijn werkkamer geschilderd werd en alles eruit moest en ik haast niet wist waar het heen moest. Kortom zeer onthand. maar nu staat het bureau er weer en zit ik weer aan het bureau met de laptop open en kan jullie berichten lezen en vooral wat jullie allemaal beleven. Want dat is wel wat me opvalt: geen dag is hetzelfde, altijd weer andere landschappen of kusten bij de oceaan.
    Ik verbaasde me over die stormachtige wind op weg naar Albany en dat je die wind zo duidelijk voelde in de auto en tijdens het rijden. Hier hebben we ook wel stormachtige wind, maar rijden kun je eigenlijk bijna altijd wel en de auto is erg stabiel. Maar daar bij jullie is dat dus wel even anders.
    Daar staat dan weer tegenover dat je een prachtig zicht heb op de wilde golven van de oceaan bij Williams Bay en de golven tegen de rotsen ziet kletsen en zo’n zicht op de zee verveelt eigenlijk ook nooit. Ik vroeg me af of je daar dan ook veel andere mensen ziet, of dat het toch eenzame plekken zijn waar je langsrijdt en zo nu en dan even stopt voor het geweldige uitzicht, zoals je schreef.
    Mooi ook om over de Valley of the Giants te lezen en me te verwonderen over de grote omvang en de hoogte van die bomen. Daar wordt je wel even stil van. Ook die foto van zo’n boom met een open onderkant vond ik erg mooi. Je kon gewoon door die boom heen lopen. Kom daar eens om in Mijdrecht.
    En dan die uiterste zuidpunt waar de Grote en de Indische Oceaan bij elkaar komen. Bij aardrijkskunde leerde ik over de oceanen en zag ik ze op de kaart bij Austalie, maar nu een echte fot van jullie en jullie zijn ineens op de plaats waar je vroeger in de schoolbanken naar een kaart keek. Dat is een wonder om Cape Leeuwin met eigen ogen te kunnen zien. dat is reizen in optima forma. Ik kijk al weer uit naar jullie volgende bericht.

  2. Het w as wel stil zonder bericht bij het ontbijt! Maar dit ziet er weer prachtig uit!
    Jullie hebben veel tijd nodig bij thuiskomst om alles te verwerken. Maar de donkere dagen komen eraan dus dat werkt mee. Hier vanmiddag regen en vroeg donker ..vanmorgen de zon dus naar buiten en met Jua wandelen nu tijd om de mail te openen en boek lezen. Het is nu 16.45 uur en het licht brandt volop.
    Tot de volgende keer groetjes

  3. Het w as wel stil zonder bericht bij het ontbijt! Maar dit ziet er weer prachtig uit!
    Jullie hebben veel tijd nodig bij thuiskomst om alles te verwerken. Maar de donkere dagen komen eraan dus dat werkt mee. Hier vanmiddag regen en vroeg donker ..vanmorgen de zon dus naar buiten en met Jua wandelen nu tijd om de mail te openen en boek lezen. Het is nu 16.45 uur en het licht brandt volop.
    Tot de volgende keer

  4. Wat fijn dat jullie zo genieten ( en ons mee laten genieten) wat is de wereld toch mooi hè vooral als je het met eigen ogen mag bekijken, nog een hele fijne tijd en bedankt voor de mooie foto’s en verslagjes ,het is leuk om jullie te volgen gr Dinand Herma.

  5. Wat mooi de zee lucht en kleur rotsen niet voor te stellen dat de natuur zo mooi is als je dat niet met eigen ogen ziet.Daar hebben we jullie voor ?bedankt hoor Tot volgende keer groetjes

  6. Het water ziet er mooi blauw uit, trouwens de lucht doet er niet voor onder en zo te lezen hebben jullie de afgelopen weer mooie dingen gezien en ook nog gewandeld.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.