Joshua Tree National Park

De nachten zijn nog steeds koud, de temperatuur overdag is aangenaam en warm (25-30 graden) heerlijk om wat te ondernemen.

Vandaag gepland de hele dag in het Joshua Tree park door te brengen.
Toen wij het pak inreden, zagen we in de verte een aantal bergtoppen, dik bedekt met sneeuw.
Een groter contrast ten opzichte van de warmte die wij voelden, is een rare gewaarwording en best uniek.

Wordt zo langzamerhand onze laatste echte vrije dag, die we benutten om te wandelen en lekker relaxed door te brengen.
Was niet de eerste keer, dat we in dit prachtige park zijn geweest.
Verbazen ons iedere keer om de schoonheid en diversiteit aan de Joshua Trees (boom).
Ook de yucca’s, cactussen en het woestijnachtige gebied stralen hun eigen charme uit.

In het park mag niet harder worden gereden dan 40/45 mijl, is heerlijk rustig en ontspannen rijden en ook de chauffeur kan om zich heen kijken.
Bij de diverse viewpoints gestopt om de mooie omgeving in ons op te nemen, om dit nooit meer te vergeten.

Hebben ook een paar wandelingetjes gemaakt, zodat je wat verder van de weg af bent en nog meer kunt genieten van de mooie natuur.
Na een prachtige dag en genoten te hebben van al het moois, hebben we het park achter ons gelaten.

Gaan morgen beginnen met onze laatste 500 mijlen richting San Francisco.
Willen uiterlijk dinsdag vroeg in de middag op onze laatste camping zijn.

 

 




7 gedachten over “Joshua Tree National Park

  1. infovndk17@gmail.com zegt:

    Wat een heerlijke laatste ‘vrije dag’. Ik zou wel stiekem een plekje in de camper hebben gehad en die dag met jullie meebeleefd hebben. Het lijkt me prachtig en jullie hadden mooi de tijd om dit goed in je op te nemen.
    Nog 500 mile zonder problemen blijven rijden, we hopen dat we jullie komende week weer gezond terugzien.

  2. Tine zegt:

    Fijn dat jullie genoten hebben van Joshua Tree Parc. Wij hadden er toen geen tijd voor. En jammer dat de kust weg is afgesloten ! Bij ons was er ook stuk afgesloten en net weer open gesteld toen wij er waren.
    Geniet nog van laatste dagen

  3. Pieter Boersma zegt:

    Elke keer verbaas ik me weer over de grote verscheidenheid van wat jullie op zo’n reis door Amerika te zien krijgen. Nu weer in zo’n prachtig natuurpark, dat zo ver afstaat van wat wij in ons land zien. Die bomen en cactussen geven een mooi beeld van de diversiteit van een park. Ook ben ik onder de indruk van de grootte. Zoals jullie schreven dat jullie er met de camper doorheen rijden en dan op bijzondere punten stoppen nom van het landschap te genieten en het proberen vast te houden in de gedachten, omdat het niet alleen zo mooi is , maar ook zo anders dan wij hier zijn gewend. De meegestuurde foto’s geven ook een mooi beeld van wat jullie beschreven.
    En dan moeten jullie natuurlijk ook nog eten en drinken kopen, waarbij ik me afvroeg: kun je met de camper zo maar bij een supermarkt parkeren, want meestal zijn er meerdere winkels en heb je een mall met een groot parkeerterrein. En daar zie ik jullie dan staan, als Nederlanders, heerlijk met je eigen bakje koffie voort de camper, want dat is natuurlijk ook een heerlijk moment van een vakantiereis. En dan weer verder, en verder de weg op; en ik verheug me dan al weer op waar de reis heen gaat en wat de reis weer brengt. Een hartelijke groet uit een regenachtig Mijdrecht, waar wij vandaag vanuit de Zeeuwse duinen weer aankwamen. Pieter.

  4. JosB zegt:

    Jezz was ooit na 20 dagen iCA.. benin de vorige eeuw in CA met mijn rugzak+tent al liftend of met Greyhound de state California rond gereisd. Yosemite National Park and SF. ..love it
    Good Ol’ days

  5. JosB zegt:

    eerste vakantie buiten EU.. een herinnering wat je nooit zal vergeet.. Genietnen zorg ervoor dat jullie iets hebben omtover 20 jaar terug terug. te kijken en dan zeggen :”kijk hier zijn we ook geweest”
    @ Jamie..ja opa en oma zijn globetrotters…

  6. Ems zegt:

    Prachtig wat een divers land!! Volop genieten en dan lekker weer en ‘s nachts vanwege de kou dik onder de wol. Als het overdag maar warm is,,niets te klagen. Wij de eerste tuinclub gehad ,veel regen voorspeld maar tijdens het bezoek gelukkig droog. Ga gauw verder lezen

Geef een reactie