web analytics
naar de Grampians

naar de Grampians

Na 3 nachten op een goede camping in Bendigo gaan we vandaag op pad richting Grampians NP.
Eerst richting Castlemain over de mooiste en nieuwste weg die we tot nog toe hebben gehad. Vierbaans met gescheiden rijwegen, lijkt Europa wel.
Door via een hele mooie maar uiteraard smalle weg naar Maryborough.
Hier even bij de bekende M langs gegaan.
Daarna volop dalen en stijgen en dan weer hele stukken vlak. Prachtig!!
Via Avoca naar Ararat, dit is de enige plaats die gesticht is door Chinezen.
Even rondgelopen en ons verbaasd over alle oude Victoriaanse gebouwen..
Deze streek staat bekend als de Gouden Driehoek. Er is hier héél véél goud gevonden in de laatste jaren van 1800.
In Halls Gap een mooie plaats op de camping gevonden.
Zelfde camping waar we in 2011 ook hebben gestaan, is alleen 5x groter geworden
Bij de Information routebeschrijvingen opgehaald van wandelingen die we willen gaan doen.
Meteen advies gekregen welke we wel en niet moeten doen.
Blijven hier voorlopig 3 nachten en zullen daarna wel zien.
Hebben slecht Internet dus weten niet of alles aankomt zoals jullie gewend zijn.

Gereden 232 km
Totaal 1448 km

7 Replies to “naar de Grampians”

  1. Hoi P&P
    Het schijnt een geweldig mooi park te zijn. Doe wel goede schoenen aan en neem een wind jack mee en natuurlijk water. Het kan er erg wisselen van temperatuur. De wandelingen, beklimmingen en uitzichten op deze plek zijn fenomenaal. Zo’n mooi deel van het land. Het wordt aanbevolen om de topklim te doen vanuit de hallen gap caravanpark. De uitzichten zijn gewoon ongelooflijk. Het is een behoorlijk steile klim, maar het is absoluut de moeite waard.
    Veel plezier.
    Groetjes Jetske en Wim

  2. In Friesland waren wij een paar dagen voor familiebijeenkomsten, al de tweede keer deze maand, maar nu is dat allemaal achter de rug. Zodoende had ik een achterstand opgelopen met het lezen van jullie reisberichten, maar die achterstand heb ik vandaag ingehaald. Het regende en waaide hier toch, dus in de tuin werken kon helemaal niet, hoewel ik dat van plan was. Hier is het herfst, terwijl jullie in het voorjaar rijden met velden vol koolzaad bij de boerderijen. Ik dacht nog: er zitten vast boerderijen met Nederlanders tussen, zeker ook met Friezen, want na de oorlog, in de jaren vijftig zijn er velen geemigreerd en hebben in Australie een boerenbestaan opgebouwd. Misschien komen jullie er nog wel eens een tegen. Ik vroeg me ook af, als jullie zo door dat onmetelijke land rijden, kom je dan ook gebieden tegen waar niemand woont en waar de grond eigenlijk woeste grond is en gewoon niet ingezaaid is voor graan of ingezaaid voor veeteeltgras. Op die boerderijen lijkt het me een eenzaam bestaan, als je zo ver van de bewoonde wereld woont. Ook verbaasde ik me erover dat er toch overal campings zijn, de een wel veel beter dan de andere, zoals je schreef, maar ze zijn er wel. En zijn de mensen dan vriendelijk of houden ze je op afstand? Wel ook een mooie foto van een stadsbeeld, de naam ben ik even vergeten, typisch 19e eeuws zo te zien, wat betekent dat zulke steden pas in de 19e eeuw zijn gebouwd. Daaraan zie je ook dat Australie toch een geheel andere wereld is dan waar wij leven en het moet boeiend zijn zoals jullie daar nu gewoon door heen kunnen rijden en dat land aan de andere kant van de wereld kunnen zien. Geniet ervan en ik kijk al weer uit naar jullie volgende bericht.

  3. Na een paar dagen rustig aan kunnen jullie wel weer wat beweging gebruiken , wandel ze daar lekker in de natuur. Wij zullen wel binnen blijven vanwege het slechte weer hier. Groetjes en veel wandelplezier.

  4. Zo te lezen zit het jullie nu lekker mee, goede campings, goede wegen, mooie natuur en interessante dingen om te zien. Fijn hoor!
    Het is te verwachten dat het niet altijd meezit, maar een week zonder tegenvallers kunnen jullie vast wel gebruiken. Hoe is het weer daar en de temperatuur? Hier zakken we naar een dip van 13 graden na een paar dagen met veel regen. De herfst heeft zich duidelijk aangekondigd!

  5. Dit is de vierde e-mail zonder link de laatste was bij het bericht (Vlak New South Wales) en daar klik ik maar op om op jullie site te komen, bewaar jullie berichten in een mapje wat achteraf toch wel handig is.
    Ik neem aan dat jullie de omgeving van Grampians gaan bekijken waar schijnbaar veel te zien is.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.