onze route van dag tot dag

Dag 1. San Francisco vr 8 jul. 2022
vlucht van Amsterdam naar San Francisco

San Francisco is beroemd vanwege typische kenmerken als de lange Golden Gate Bridge, de kabeltrams en de steile straten die in een recht patroon over de heuvels golven. Leuke bezienswaardigheden zijn het gevangeniseiland Alcatraz en Fisherman's Wharf.
Dag 2. San Francisco za 9 jul. 2022
Er zijn verschillende manieren om een citytour door San Francisco te maken. Bijvoorbeeld met de fiets. Maak een tocht over de Golden Gate Bridge naar Sausalito, een kunstzinnige stad aan de overkant. Ook leuk is een boottocht rond Alcatraz en onder de Golden Gate Bridge door.
Dag 3. San Francisco zo 10 jul. 2022
Vanaf Fisherman’s Wharf vertrekken boten naar het gevangeniseiland Alcatraz. Je kunt zelf in de gevangenis rondwandelen, maar de meerderheid van de bezoekers kiest voor een audiotour, die ook beschikbaar is in het Nederlands. Naast de gevangenis biedt het eiland prachtige natuur en bijzondere vogels.
Dag 4. San Francisco - Carmel/Monterey ma 11 jul. 2022
Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur

De plaatsjes Carmel en Monterey liggen op het schiereiland Monterey, aan de kust van de Grote Oceaan. De belangrijkste toeristische attractie is de 17-Mile Drive. Vanaf deze route heb je spectaculaire uitzichten op de woeste kust, luxe villa's en de Lone Cypress. Deze eenzame boom wordt door veel toeristen gefotografeerd. In Monterey is het aquarium een bezoek waard, in Carmel vind je veel kunstgalerieën en boetiekjes. De haven is bij uitstek een plek om walvissen te spotten.
Dag 5. Carmel/Monterey - Pismo Beach di 12 jul. 2022
Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

Pismo Beach staat bekend om de Pismoclam, een soort mossel die alleen in de wateren rond Pismo Beach voorkomt. Elk jaar in oktober is er een clamfestival, met muziek en parades. Pismo Beach is de ideale bestemming voor wie tijdens een intensieve rondreis door West-Amerika wil uitblazen op het strand. Ben je in de wintermaanden in Pismo Beach, dan kun je de migratie van monarchvlinders bewonderen.
Dag 6. Pismo Beach - Los Angeles wo 13 jul. 2022
Afstand: 280 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

Los Angeles is een van de bekendste steden van Amerika. De stad biedt je cultuur in de vorm van theaters en musea, maar er zijn ook stranden en pretparken. De meesten zullen Los Angeles echter kennen van de wijk Hollywood en de Walk of Fame. Deze straat telt circa 2.500 sterren met namen van beroemdheden uit de entertainmentindustrie.
Dag 7. Los Angeles do 14 jul. 2022
Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Getty Center van Los Angeles, dat door velen wordt beschouwd als het mooiste museum van Amerika. Tot de collectie behoren werken van onder andere Van Gogh en Rembrandt. Heb je het niet zo op kunst en ben je een liefhebber van spanning en sensatie? Breng dan een bezoek aan Universal Studios of Disneyland Resort. De typische witte Hollywood-letters zijn te bezoeken in Griffith Park.
Dag 8. Los Angeles - Anaheim vr 15 jul. 2022
Afstand: 40 km / 30 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur

Anaheim werd in 1857 door Duitse immigranten gesticht. De naam Anaheim betekent ‘thuis aan de rivier’. De Duitse immigranten hadden wijnranken meegenomen en Anaheim ontwikkelde zich al snel als wijnhoofdstad van Californië. Tegenwoordig is Anaheim meer bekend om haar attracties, waarvan Disneyland ongetwijfeld de grootste is. Je betreedt een magisch landschap waar je kunt zeilen met piraten, exotische jungles kunt verkennen en ontmoetingen hebt met sprookjesprincessen.
Dag 9. Anaheim za 16 jul. 2022
Deze dag hebben we gepland om naar Disneyland te gaan.
Dit Disney park is het eerste park, dat de Disney company heeft opgezet.
Het bezoek van dit park is één van de redenen waarom we weer terug gaan naar dit deel van Amerika.
Dag 10. Anaheim - Palm Springs zo 17 jul. 2022
Afstand: 150 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur

'Hollywood's desert playground', zoals Palm Springs ook wel genoemd wordt, was tot enkele decennia geleden het domein van filmsterren en golfende gepensioneerden. Tegenwoordig hebben ook snowbirds, hipsters en hikers de zonnige plaats ontdekt. Retro en chique worden gecombineerd; van glazen bungalows - ontworpen door beroemde architecten - tot vintage hotels en hippe bars. Palm Springs is een leuke stopplaats tussen de Grand Canyon/Phoenix en Los Angeles. We willen ook het nabijgelegen Joshua Tree National Park bezoeken.
Dag 11. Palm Springs - Lake Havasu ma 18 jul. 2022
Afstand: 310 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

De oever van Lake Havasu heeft een lengte van 72 kilometer. Langs het meer vind je verschillende stranden en (staats)parken. Het water is koel en helder. In het hoogseizoen trekt Lake Havasu veel dagjesmensen die komen zwemmen of wandelen. Dankzij de goede aanmeerplaatsen en scheepshellingen is het meer een mekka voor watersportliefhebbers.
Dag 12. Lake Havasu - Grand Canyon National Park di 19 jul. 2022
Afstand: 370 km / 230 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur

De Grand Canyon is een enorme kloof die in miljoenen jaren tijd werd uitgesleten door de Colorado-rivier. De Canyon is meer dan vierhonderd kilometer lang, 16 tot 29 kilometer breed en tot 1.829 meter diep. We willen gaan lopen langs de kloofrand en genieten van de zonsondergang. Een wandeling naar de bodem is niet voor ons weggelegd; het duurt twee dagen om af te dalen en weer terug te lopen.
Dag 13. Grand Canyon National Park - Page wo 20 jul. 2022
Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur

Page is rijk in geografisch, cultureel en historisch opzicht. In de omgeving vind je prachtige natuurwonderen. Zo vormt het plaatsje de toegangspoort tot het stuwmeer Lake Powell, de Horseshoe Bend, Rainbow Bridge en de bijzondere Antelope Canyon. Omdat het grootste deel van het gebied door de indianen beheerd wordt, zijn de meeste bezienswaardigheden - waaronder de Antelope Canyon - alleen door middel van een tour te bezoeken.
Dag 14. Page do 21 jul. 2022
De grootste publiekstrekker in de omgeving van Page is de Antelope Canyon, die uit twee delen bestaat. De Upper Canyon is toegankelijker en daarom drukker bezocht dan de Lower Canyon. Je loopt door een verticale opening in de rotsen, waarna je uitkomt in de kloof. In de Lower Canyon zijn de doorgangen smal en daal je via ladders af. Tours kun je ter plaatse boeken. In het hoogseizoen is het aan te raden van tevoren te reserveren.
Hebben één van de tours al geboekt !!
Dag 15. Page - Moab vr 22 jul. 2022
Afstand: 440 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur

Het charmante stadje Moab wordt geroemd om de offroad- en buitensportmogelijkheden en de twee grote nationale parken die er in de buurt liggen: Arches en Canyonlands. Arches National Park lijkt op een door architecten nauwkeurig uitgedachte droomplek. Nergens ter wereld liggen zoveel natuurlijk gevormde bogen zo dicht bij elkaar. In Arches vind je meer dan 2.000 exemplaren, in alle soorten en maten. De beroemdste boog van het park is de Delicate Arch. De wandeling erheen is even een flinke klim, maar de aanblik van de vijftien meter hoge boog aan het eind is zeer de moeite waard.
Deze wandeling gaan we zeker doen.
Dag 16. Moab za 23 jul. 2022
In de rode rotswoestijn van Canyonlands is een landschap gevormd met canyons, tafelbergen en grillige rotsformatie. De gebieden Island in the Sky en Needles zijn het beste bereikbaar. Island in the Sky omvat een grote tafelberg met weids (en diep!) uitzicht, in Needles staan majestueuze zandstenen rotspilaren met een geeloranje kleur. Op weg naar Island in the Sky, moet je zeker een tussenstop maken in het Dead Horse Point State Park. Op de tafelberg Dead Horse Point sta je 600 meter boven de Colorado-rivier en heb je een schitterend uitzicht over de canyons in het zuidoosten van Utah en de bijzondere vormen van Canyonlands.
Dag 17. Moab zo 24 jul. 2022
Vandaag hebben we niets gepland !!
Er is in de omgeving van alles te beleven, dus we zullen ons niet vervelen.
Dag 18. Moab - Capitol Reef National Park ma 25 jul. 2022
Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur

Torens, koepels en hoge kliffen in uiteenlopende kleuren: daarvoor moet je naar Capitol Reef. Dit veelkleurige nationale park dankt zijn naam deels aan het beroemde Capitoolgebouw in Washington DC. In het witte Navajo-zandsteen bevinden zich namelijk koepels die aan het gebouw doen denken. Een van de belangrijkste publiekstrekkers zijn de fruitboomgaarden en gerestaureerde historische gebouwen in Fruita, een voormalige mormoonse nederzetting.
Dag 19. Capitol Reef National Park - Bryce Canyon National Park di 26 jul. 2022
Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

Bryce Canyon is een van de mooiste canyons van Amerika. In de hoefijzervormige kloof staan door erosie gevormde muren en torens in uiteenlopende kleurschakeringen. Het meest bijzonder zijn de hoodoos, smalle rotspilaren. Je verkent het park via de 29 kilometer lange (doodlopende) Rim Road. Voor een onvergetelijke ervaring maak je een wandeling over de kloofbodem.
Dag 20. Bryce Canyon National Park - Zion National Park wo 27 jul. 2022
Afstand: 140 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur

Zion National Park bestaat uit een grote kloof, uitgeslepen in een rotsplateau door de Virgin-rivier. Hoe verder je het nationale park in gaat, hoe smaller de kloof wordt. De rode rotswanden vormen een mooi contrast met de groene oase langs de rivier. De toeristische route door het park, Zion Canyon Scenic Drive, is een ongeveer tien kilometer lange, kronkelige weg. Aan weerszijden van de weg liggen uitzichtpunten en beginpunten van wandelroutes.
Dag 21. Zion National Park do 28 jul. 2022
De hoofdweg in Zion National Park is de Zion Canyon Scenic Drive. Vanaf half maart tot eind oktober is deze weg alleen geopend voor shuttlebussen. De bussen rijden in deze periode ongeveer elke tien minuten vanaf het Visitor Center tot het eindpunt van de doodlopende weg en keren daar om. Onderweg kun je in- en uitstappen bij uitzichtpunten en beginpunten van trails. Eén keer heen en terug (zonder uitstappen) kost je ongeveer anderhalf uur.
Dag 22. Zion National Park - Las Vegas vr 29 jul. 2022
Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

Midden in de woestijn ligt het grootste gokparadijs van Amerika: Las Vegas. Het centrum strekt zich uit over één straat, de Strip. Aan deze weg liggen de grote hotels, met casino’s en andere attracties zoals pretparken, dierentuinen en grote theaterzalen. ’s Avonds is de straat een oase van licht. Naast casino's zijn er in Las Vegas talloze trouwkapelletjes.
Dag 23. Las Vegas za 30 jul. 2022
De hotels langs de Strip vertegenwoordigen ieder een eigen thema. In Mirage duik je in een tropisch regenwoud, in The Venetian waan je jezelf in het Italiaanse Venetië en in Excalibur komen de middeleeuwse tijden van Koning Arthur tot leven. Het ultieme familiehotel van Las Vegas is Circus Circus, met een heus kindercircus en een gigantisch overdekt attractiepark. Andere aanraders zijn de fonteinshows bij het Bellagio en de piratenshow bij Treasure Island.

's Avonds vliegen we via Londen weer naar huis (helaas)
Dag 24. Thuiskomst
Door het tijdsverschil komen we vandaag weer thuis.