web analytics
Three Sisters

Three Sisters

Zoals jullie weten zijn de Blue Mountains beroemd om de rotsformatie de Three Sister.
De rotsen zijn ontstaan doordat het zachte steen door erosie is weggesleten.
Zijn de hele dag in touw geweest.
Een dagkaart aangeschaft waarmee we van alle kabelbanen, railway, skyway en cableway gebruik konden maken.
De railway is de steilste tandradbaan ter wereld. Hij heeft een hellingspercentage van maar liefst 52 procent!!!
De kabelbaan is de grootste, 545 meter lang, van Australië en kan 84 personen tegelijk over de Jamison Valley transporteren.
Nog een mooie wandeling gemaakt door het regenwoud en uiteraard op alle uitzichtpunten genoten van het moois om ons heen.
‘s Avonds moe maar voldaan weer op de camping.
Hebben de kachel aangezet, de temperatuur komt nachts niet boven de 5 graden!!!!!

Gaan morgen door richting binnenland en we zien wel wat het gaat brengen.
Nieuwe dag nieuw avontuur.

Gereden km 28

6 Replies to “Three Sisters”

  1. Eindelijk even tijd om te kijken. Een broer van Joop heeft een hersen bloeding gehad in Japan daar zijn we dus druk mee. Maar ik zag nu dat jullie in de bleu mountains zijn ,daar ben ik ook geweest met Joop ook bij de three sisthers. Zo komen er weer herrinneringen op leuk.

  2. De Blue Mountains kwam me bekend voor en toen wist ik het weer: Wybe was daar destijds ook een paar weken geweest en had in een pension daar gewerkt en veel tochten gemaakt. Van die grote kabelbaal schrok ik bijna, want dat is toch wel een avontuur om daarmee omhoog te gaan, maar dan kun je wel genieten van het uitzicht. Ik heb wel gelezen dat de Blue Mountains tot de mooiste natuurgebieden van de wereld behoren en dat je die toch wel gezien moet hebben in je leven. Nou, dat hebben jullie en jullie zullen er zeker van onder de indruk zijn. Natuur kan dan heel indrukwekkend zijn en als je het ziet, denk je soms: zo mooi had ik niet voor mogelijk gehouden.
    Je vertelde over het niet toegelaten worden op een camping voor een nacht en ik dacht meteen: dus in Australie gebeurt zoiets dus ook gewoon. En dan wind je je even op zoals je dat hier ook zou doen en dan is het weer voorbij en zoek je wat anders. Het grote verschil- en dat blijft me verwonderen- is, dat je altijd over veel kilometers praat. Het is nooit dichtbij, maar altijd over een afstand die wij in ons land eigenlijk niet kennen. Maar daar zijn jullie natuurlijk door je vele reizen wel wat aan gewend. Het is nou eenmaal een enorm groot land dat buiten de steden nog dunbevolkt is ook en dan heb je het altijd over grote afstanden als je van de ene plaats naar de andere gaat.
    De camper is nu weer jullie huis en voel je je er ook al wat in thuis? Wat ik me daarbij ook afvroeg, is of jullie met kaarten reizen, ik bedoel papieren kaarten, of dat alles op de laptop of telefoon te zien is en dat je daarop je route zoekt.
    Een paar dagen heb ik niet gereageerd omdat we voor familiebijeenkomsten in Friesland waren. Alle kinderen kwamen er, ook Margriet met de kinderen uit Noorwegen, dus het was mooi dat iedereen elkaar weer eens zag, want dat gebeurt niet zo vaak.
    Jullie wensen we weer een paar mooie dagen en dan hoor je weer van mij.

  3. Hebben jullie niet de verkeerde foto geplaatst. Dit zijn toch de drie rondavels bij de Blijde rivier in Zuid- Afrika. Grapje, maar ze lijken er wel verdacht veel op. Leuke en spannende belevenissen daar bij de Blue Mountains. Goede reis naar het binnenland en veel plezier.
    Groetjes Jetske en Wim

  4. Zo te lezen hebben jullie je goed vermaakt en een hoop gedaan. Na zo’n dag ben je dan ook goed moe volgens mij maar hebben jullie wel veel indrukken opgedaan. Mooie foto’s plaatsen jullie bij de stukjes krijgen wij ook een idee hoe het er daar uitziet. groetjes uit hoofddorp

  5. Dat is toch mooi dat de temperatuur niet boven de 5 graden komt nachts zo is de kans dat jullie door de hitte uit jullie bed drijven maar met die kachel aan neemt de kans weer toe of gaat de gaat de kachel uit als jullie te bedde gaan. 52% is inderdaad een aardige stijging.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.