web analytics
Portland

Portland

Samen plan gemaakt om naar Cape Bridgewater te rijden 22 km ten westen van Portland.
Gaan hier naar het versteende bos kijken.
Via een wandeling langs de kust naar het Petrified Forest gelopen.
In het verleden zorgde stuifzand met behulp van binnendringend water voor  een korst om de boomstammen.
Hierdoor bleef het zandsteen bos duizenden jaren behouden.
Onze wandeling voerde door een maanlandschap langs de klippen naar de blowholes.
Dit zijn rotsspleten van een vierkante meter groot waarbij sterke vloed het schuim meters hoog opspuit.
Wilden ook nog naar de kolonie met pelsrobben gaan kijken, maar 5 km in de regen heen en weer terug leek ons te veel van het goede.
Ondanks het slechte weer hebben we toch genoten van hetgeen we hebben ondernomen.
Weersvoorspelling tot dinsdag nog redelijk, maar wel regen.
Daarna onbetrouwbaar en koud.
Gaan daarom niet helemaal de kustlijn volgen maar gaan weer wat het binnenland in.

Gereden 50 km
Totaal  1756 km

9 Replies to “Portland”

  1. Weer mooie verhalen van jullie gelezen en naar de prachtige foto’s gekeken, want die maken de verhalen nog begrijpelijker. Ik verbaasde me erover dat een gedeelte van de weg die jullie naar Portland reden zo slecht was, soms alleen grind. Mooie foto van jullie twee in de bergen. dan zie je echt mensen die op reis zijn en iets van de wereld zien en elke dag weer iets nieuws zien. Misschien valt het weer niet altijd mee-je wilt op vakantie eigenlijk alleen mooi weer- maar hier is het beslist niet beter: alle dagen veel regen en wind, de regenjas altijd aan en de paraplu is weer onder handbereik.
    Ook naar de kust bij Portland ben ik wel benieuwd. Is dat daar een kust met een zandstrand, of heb je daar een rotsachtige kust? En toen jullie uit de bergen reden kom je dan meteen weer in dat vlakke Australische land of blijft het tot de kust bergachtig of heuvelachtig? Aan die prachtige opname van versteende bomen kon je wel zien dat het niet allemaal vlak is, maar rotsen zag ik ook niet. Ook verbaas ik me over de afwisseling: jullie rijden een dag en weer is er wondermooie natuur te zien die zo verschilt van wat er de vorige dag was te zien. Is het zo afwisselend waar jullie nu reizen. ik heb op de kaart gekeken, maar daarop kun je dat niet goed zien, dus ik verheug me alweer op een foto.
    Jullie wens ik een mooi weekend.

  2. het zijn wel mooie plaatjes die jullie schieten en wel heel indrukwekkend de plaatsen die jullie bezoeken.Jammer alleen dat het niet elke dag stralend mooi weer is.wij zien weer uit naar het verslag van de volgende belevenis die jullie gaan ondernemen.groetjes

  3. Ha Paula & Peter, wat fijn dat jullie zo genieten van al het moois in Australië en dat wij ook een klein beetje mee kunnen genieten, prachtig de natuur daar,het is jammer dat het niet ietsjes warmer is maar schrale troost jullie gaan het voorjaar in en wij hier ??☔☂️…….. Groetjes Dinand &Herma.

  4. Wat bijzonder is dat. Wel leuk om dit soort feiten mee te krijgen en jullie te kunnen volgen. Wat is dat toch met dat weer, het is daar toch voorjaar dan hoort het toch beter te zijn. Hopelijk komt er snel verandering in.

  5. Dat ziet er indrukwekkend uit! En dan te bedenken dat het allemaal honderden , misschien wel duizenden jaren oud is en nog steeds bestaat. Boeiend hoor! De reis naar Portland was weer heel ‘afwisselend’. Maar jullie hebben al veel ervaring opgedaan met zulke wegen in de vorige reizen. Ook nu weer heelhuids gearriveerd, pffff! nog even landinwaarts de zon opzoeken en een beetje opwarmen. Goed dat jullie je plannen aanpassen aan de omstandigheden. Dat is het voordeel als niet alles vastligt en soms kom je daardoor overwacht bijzondere dingen tegen. We horen het wel in een volgend bericht. Hartelijke groeten en hier gaat alles goed.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.