web analytics
naar Fleurieu Peninsula

naar Fleurieu Peninsula

Vetrokken uit Tailem Bend naar Murray Bridge.
In deze plaats is de eerste stalen brug over de Murray rivier aangelegd in 1876.
Murray Bridge is bekend als de thuishaven van de historische en nagebouwde radarboten.
Wij hadden gepland om een tocht met één van die boten te maken.
Helaas… vanwege het seizoen nog niet dagelijks in de vaart, misschien eind van de week bij voldoende passagiers.
Zonde van de tijd om hier op te wachten.
Volgens boekingskantoor misschien in Mannum, 30 km verderop.
Daar aangekomen weer geen boot, was al om 11 uur vertrokken.
Punt achter de Murray en op naar het Fleurieu schiereiland.
Wilden hier toch naar toe, dan maar een dag eerder.
Door wijn- en fruitgebied in Victor Harbor  beland.
Plaatsje ligt aan de Encounter bay en is populair bij vakantiegangers.
Hebben een mooie plek op de camping met uitzicht op zee.

Gereden 195 km
Totaal.    2403 km

3 Replies to “naar Fleurieu Peninsula”

  1. Je schreef het niet, maar ik dacht bij mezelf: zouden ze ook wijn gekocht hebben? Of heb je toch liever een biertje? Hier kun je ook Australische wijn kopen en die is gewoon goed en ook lekker. In deze tijd van het jaar waren er voor jullie natuurlijk geen druiven te zien, omdat het voorjaar is, maar de wijngaarden zullen er wel mooi uitgezien hebben. Jammer van de gemiste tocht met een radarboot. Ik heb nog nooit een in het echt gezien en zou ook wel eens mee willen varen, zoals ik plaatjes ervan gezien heb op de Amerikaanse rivieren. Ik wist ook niet dat er in Australie ook met radarboten werd gevaren.
    Over de grote krater in de vulkaan viel het me weer op wat een geweldig land Australie wel niet is, omdat je daar alles hebt, niet alleen bergen, maar ook vulkanen, als was de krater nu een meer, maar dan wel weer bijzonder door de verkleuring van het water in de verschillende jaargetijden. Zo word je er ook bij bepaald hoe anders dat land is dan ons eigen land en dat juist de verschillen een vakantie zo bijzonder maken.
    Bijna 500 km op een dag en dan de coursecontol op negentig. Mag je ook niet harder dan die snelheid rijden, of moet je eigenlijk met een camper gewoon niet harder rijden dan 90?
    Wat me ook opvalt in jullie reis: geen dag is dezelfde,. Elke dag is er wel weer wat anders te zien dan de vorige dag. Dat komt natuurlijk ook doordat jullie je over grote afstanden verplaatsen, maar toch blijft het boeiend en verrassend. Ook om er over te lezen in jullie verslag.

  2. Jammer van die radarboot maar om daar nu op te wachten zonde van de tijd. Veel plezier op het Fleurieu schiereiland en wat er zoal te zien en te doen is.

  3. Zo te lezen komen jullie wel op zeer bijzondere plekken.Het is leuk om die verhalen te lezen en ook de mooie plaatjes geven een goede indruk wat jullie allemaal zien onderweg.Hopelijk blijft het weer nu de goede kant op gaan zodat jullie kunnen genieten van zon en wat warmte. Groetjes van Willy en Klaas

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.